Historija se ponavlja: Zaboravljene lekcije iz nesreće u Laskarcima

Nesreće kao ona u Laskarcima, kada su stradale desetine osoba, trebale su biti važna lekcija radi sprečavanja sličnih tragedija u budućnosti – nažalost, to nije bio slučaj.

Turistička agencija nije ni posjedovala međunarodnu transportnu dozvolu što znači da autobus nije trebalo da dobije dozvolu da pređe granicu (Reuters)

U autobuskoj nesreći, koja se pre dve godine dogodila na putu kod sela Laskarci u Severnoj Makedoniji, poginulo je 16 osoba, a njih 38 bile su povređene. Autobus, u vlasništvu kompanije “Durmo Turs” putovao je autoputem Tetovo – Skopje, kada je naglo iskliznuo sa puta i zabio se u jedan jarak, usput uništavajući sigurnosne prepreke. Porodice žrtava još uvek čekaju pravdu. Iako se sudski postupci odvijaju skoro tri godine, sud nije uspeo da dodeli pravdu.

Vlasnik “Durmo Tursa”, kao i nekolko drugih zaposlenih, uključujući tu i vozača autobusa, izjavili su pred sudom da se “ne osećaju krivi” zbog nesreće. Rekli su ovo i pored činjenice da se autobus kretao brzinom od 99 kilometara na sat, oko 20 kilometara na sat iznad ograničenja brzine, sa gotovo 60 putnika u autobusu.

Takve nesreće trebale bi da vode ka učenju važnih lekcija, radi sprečavanja sličnih tragedija u budućnosti. Nažalost, ovo nije slučaj. U ranim satima 23. novembra, autobus sa 53 putnika (većinom građana Severne Makedonije) smrskao se i zapalio na autoputu “Struma” (na 31. kilometru iz Sofije, Bugarska), a pritom su poginuli 46 putnika, među kojima 12 dece, a samo sedam putnika je preživelo. Autobus je vozio iz Istanbula ka Skopju, deo njegove redovite rute ka turističkim destinacijama, u organizaciji turističke agencije “Besa Trans” sa sedištem u Tetovu. Smatra se da je ovo jedna od najsmrtonosnijih saobraćajnih nesreća u Evropi u protekloj deceniji.

Ministar unutrašnjih poslova Bugarske, Bojko Raškov, opisao je scenu kao “užasnu”, dodajući kako “ne bi baš svako mogao da podnese da vidi ovo”. “Žrtve su bile strahovito spaljene i niko u ovom trenutku ne bi mogao da kaže koliko ih je, niti da ih identifikuje”, rekao je ministar.

Istrage su objelodanile mnoštvo grešaka

Istrage u vezi nesreće vodile su ka nekoliko objašnjenja o tome zašto se to dogodilo. Prema nekim ekspertima, slaba vidljivost saobraćajnih znakova bila je jedan od razloga za nesreću, kao i oštre krivine na autoputu u tom području, ali i slab kvalitet straničnih pregrada na autoputu. Kao što je izjavio sekretar za bezbednost grada Pernik, Vasko Pirgov, “ljudska greška je razlog za nesreću”. Šef bugarske istražne agencije, Borislav Sarafov, izjavio je da postoje dva glavna razloga za nesreću – ljudska greška i naglo pojavljivanje tehničkog defekta.

Pre obelodanjivanja tačnih razloga za nesreću, postoje neke stvari koje su definitivno poznate i koji bacaju svetlo ka neodgovornosti “Besa Trans”, ali i prema nonšalantnosti relevantnih autoriteta.

Na početku, bilo je otkriveno da “Besa Trans” nije posedovala međunarodnu transportnu dozvolu za pomenuti autobus. To znači da autobus pre svega nije trebalo da dobije dozvolu da pređe makedonsku granicu. Još uvek nije poznato zašto je vozaču bilo dozvoljeno da pređe preko granice.

Tu treba da budu postavljena pitanja Carinskoj upravi, kao i Ministarstvu za transport. Zašto ne postoje stroge kontrole radi bezbednosti putnika u svakom autobusu? Osobito nakon tragedije kod sela Laskarci, ovo je trebalo da bude čvrsto ustanovljena praksa. Ko zna još koliko putovanja je prošao taj autobus bez proveravanja njegovih nedostataka? Ili još koliko turističkih kompanija se ne trude da uvedu pravilne bezbednosne mere i osnovnu dokumentaciju, kao što su međunarodne putne dozvole? Neshvatljivo je kako je moguće da se desi nešto ovakvo.

Ranije ove godine, “Besa Trans” bila je kažnjena sa 4.000 eura jer nije poštovala protokole zbog COVID-a 19. Neki od njihovih autobusa su prevozili više putnika nego što je bilo zakonski dozvoljeno tokom tog perioda, obelodanjujući istorijat nezakonskih aktivnosti ove kompanije.

Rupe u zakonima

Krivični zakon u Makedoniji ne predviđa krivičnu odgovornost pravnih subjekata, samo fizičkih subjekata koji ne poštuju pravila bezbednosti u saobraćaju. Znači, “Besa Trans” nije pod direktnom pretnjom, samo njen vlasnik (vlasnici), ako se ustanovi odgovornost.

Ne bi trebalo da napomenemo da kompaniji treba da bude oduzeta dozvola. U stvari, ovo je već najavljeno iz Ministarstva za transport. Dalje, dva radnika u Carinskoj upravi i njihov neposredni nadzornik bili su suspendovani jer su dozvolili da autobus pređe preko granice.

Nedavni zvanični podaci pokazuju da su javni i privatni (međugradski, kao i međunarodni) transport tempirana bomba koja čeka kako bi eksplodirala. Čak 200 vozila sa tehničkim neispravnostima dosad su bili otkriveni oko regiona Ohrid-Struga u 2021. godini. Autobusi u Skopju voze daleko iznad ograničene brzine, dovodeći u opasnost ne samo putnike, već i pešake i druge učesnike u saobraćaju.

Porodice i rođaci žrtava čekaju ispred poslovnica “Besa Trans”, tražeći odgovore. Kao i kod tragedije u Laskarcima, te nedavnog požara u COVID-19 bolnici u Tetovu, oni će početi da traže pravdu pred sudovima koji su spori, često nekompetentni, ali i korumpirani. Već je počelo dodeljivanje krivnje. Tokom jednog političkog talk-showa, direktor Državnog transportnog inspektorata izjavio je da su “carinske službe krive za ovaj slučaj”, pokazujuči tipično odsustvo moralne odgovornosti javnih zvaničnika uvek kada se desi neka tragedija. Iako je Inspektorat, prema Zakonu o saobraćaju, telo koje je trebalo da spreči da se autobus uopšte približi granici.

Zadatak javnosti je da pomno prati kakvi se koraci preuzimaju kako bi se sprečilo da se ovo dogodi opet i da ovaj slučaj, kada dođe pred sud, ne bude uhvaćen u zamku pravnih lavirinata, kao što je to bilo u prošlosti.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Više iz rubrike BLOG
POPULARNO