Požar u HE Dubrovnik: Pronađeno tijelo drugog nestalog radnika

Uzrok požara, koji je nastao na samom kraju tunela dugačkog blizu 500 metara, još uvijek je nepoznat (Grgo Jelavic / Pixsell)
Uzrok požara, koji je nastao na samom kraju tunela dugačkog blizu 500 metara, još uvijek je nepoznat (Grgo Jelavic / Pixsell)

U četvrtak navečer blizu 21:50 sati na obali mora u Cavtatu u Konavlima, na predjelu Ključice, pronađeno je beživotno tijelo drugoga nestalog radnika Hidroelektrane Dubrovnik u kojoj je izbio požar, dok se se za trećim nestalim radnikom još traga, izvijestila je dubrovačka policija.

Tijelo prvoga nestalog radnika pronađeno je u tunelu hidroelektrane u četvrtak oko 14 sati.

Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević izjavio je u četvrtak navečer kako će potraga biti nastavljena i u noćnim satima, ali u smanjenom opsegu, prenosi Hina. 

Pavličević je u izjavi za Hinu istaknuo kako je brod pomorske policije u potrazi na moru i u priobalju, a određena tehnička sredstva postavljena su i ispred tunela i lukobrana.

“U akvatoriju pred hidroelektranom su i pripadnici specijalne policije, a kad se upoznaju sa svim tehničkim uvjetima, te kad se zatvore ventili, najvjerojatnije će sutra ujutro zaroniti. Uz to, pregledat ćemo još jednom čitavu strojarnicu, jedan poseban ulaz s gornje strane objekta”, objasnio je Pavličević.

Šest osoba ozlijeđeno

Očevid požarišta slijedi po završetku potrage, a obavit će ga vještaci MUP-ova Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić uz potporu protupožarnog inspektora dubrovačke policije.

U požaru koji je u četvrtak ujutro blizu 9:00 sati izbio u Hidroelektrani Dubrovnik, šest osoba lakše je ozlijeđeno, od čega je troje prevezeno u dubrovačku bolnicu.

Tri su osobe nestale, a oko 14 sati ronioci Javne vatrogasne postrojbe u odvodnom kanalu Hidroelektrane Dubrovnik, koji spaja centar hidrocentrale s morem, pronašli su tijelo prvog nestalog.

Blizu 21:50 u Cavtatu je pronađeno i tijelo i druge nestale osobe.

“Oko 14 sati ronioci Javne vatrogasne postrojbe u odvodnom kanalu koji spaja centar HE s morem pronašli su beživotno muško tijelo koje su izvukli na površinu. Očevidom će se utvrditi identitet. Postrojba i dalje traga za ostalom dvojicom”, kazao je tada Pavličević novinarima.

Pavličević je rekao kako je sve ukazivalo da su trojica djelatnika, koji nisu uspjeli izaći iz HE, pred vatrenom stihijom skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal, zbog čega je fokus pretraživanja bio odvodni kanal.

“U tijeku je sanacija požarišta s obzirom da se radi o tunelu dugačkom oko 500 metara. Vatra je izbila na samom kraju tunela. Vatrogasci koji su posebno osposobljeni s posebnom opremom još uvijek gase požarište”, rekao je Pavličević.

Uzrok požara još nepoznat

Načelnik Pavličević novinarima je tijekom dana rekao da su zaposlenici hidrocentrale bili obučeni kako postupati u slučaju izvanrednih situacija.

“Postoje razni planovi evakuacija i zaštitna oprema. Utvrđeno je da pojedini dijelovi zaštitne opreme nedostaju, što znači da su oni uzeli tu opremu i da se njome koriste. Naravno, pitanje je koliko je zaštitna oprema mogla pomoći u ovakvoj situaciji”, naglasio je.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić rekao je Hini da su trojica lakše ozlijeđenih djelatnika dovezeni u bolnicu jer su se nagutali dima te su izvan životne opasnosti.

Na gašenju požara koji je lokaliziran rano poslijepodne sudjelovali su vatrogasci JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-ovi Konavle i Župa dubrovačka te DIP Dubrovnik.

Uzrok požara, koji je nastao na samom kraju tunela dugačkog blizu 500 metara, još uvijek je nepoznat.

Izvor: Agencije


Povezane

Požari na Pelješcu su tokom noći stavljeni pod kontrolu, ali su i dalje aktivni u Kuli Norinskoj i Ćilipima. Vatrogasci ih drže pod nadzorom, dijelom zahvaljujući i djelovanju kanadera, a svi se nadaju da će smirivanjem bure požari u potpunosti biti ugašeni. Nema više ugroženih naselja. Područje je obišao i ministar odbrane te obećao pomoć […]

Više iz rubrike Vijesti
POPULARNO