Knjiga o Bijeloj kući razljutila Trumpa

Steve Bannon
Po odlomcima iz knjige, sastanak Trumpovog sina s grupom Rusa Bannon je nazvao 'izdajničkim' (EPA)

Na pokušaj Donalda Trumpa da sudskim putem zabrani za sebe neugodnu knjigu nakladnik je objavljivanje pomaknuo četiri dana ranije, a autor je na Twitteru poručio: “Gospodine predsjedniče, uzmite ju i čitajte”, prenosi agencija France-Presse.

Odvjetnik američkog predsjednika Charles J. Harder u četvrtak je uzalud pokušavao zabraniti objavljivanje knjige Fire and Fury: Inside the Trump White House (Vatra i bijes: Unutar Trumpove Bijele kuće), u kojoj se daje mračna slika Bijele kuće, gdje osoblje ne radi svoj posao nego spletkari oko predsjednika, a njegovi ga najbliži suradnici ismijavaju zbog nestručnosti i nesposobnosti da upravlja, prenosi Hina.

Odgovor nakladnika, koji je najvjerojatnije zadovoljno trljao ruke zbog velikog interesa javnosti, nije kasnio.

Izlazak knjige pomaknuo je za četiri dana, pa će knjiga umjesto u utorak izaći već u petak.

Bannon optužio Trumpovog sina za izdaju

Autor Michael Wolff poručio mu je, pak, posredstvom Twittera: “Eto. Možete je kupiti (i čitati) sutra. Hvala, gospodine predsjedniče.”

U toj knjizi, čiju su presliku dobile mnoge novinske agencije, pa tako i France-Presse, Steve Bannon, bivši predsjednikov savjetnik i vlasnik krajnje desničarskog informativnog portala Breitbart News, optužuje Trumpova sina, Donalda Trumpa mlađeg, za izdaju, što je naljutilo čelnika Bijele kuće.

Po ulomcima iz knjige, Bannon je sastanak Trumpovog sina i glavnih dužnosnika iz kampanje sa skupinom Rusa u lipnju 2016. nazvao “izdajničkim” i “nedomoljubnim”.

Ostao je zaprepašten susretom u Trump Toweru u New Yorku na kojem je ruski odvjetnik, navodno, ponudio inkriminirajuće informacije o predsjedničkoj kandidatkinji demokrata Hillary Clinton, navodi se u knjizi.

Michael Wolff, novinar Hollywood Reportera, napisao je knjigu na temelju više od 200 razgovora s predsjednikom, njegovim najbližim suradnicima i članovima administracije.

Izvor: Agencije