Zvezdi zbog Koelna uvjetna kazna i globa od 56.000 eura

'Crveno-beli' čekaju na kaznu za propuste u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope protiv CSKA u Beogradu (Arhiva)

Nogometni klub Crvena zvezda iz Beograda, zbog propusta u organizaciji utakmice protiv njemačkog Koelna u grupnoj fazi Ligi Evrope, dobio je uvjetnu kaznu zatvaranja jedne tribine u periodu od dvije godine i 56.000 eura.

“Crveno-beli” su u petak dobili dopis iz Evropske nogometne asocijacije, ali će zatražiti pojašnjenje odluke za dešavanja na utakmici odigranoj 7. decembra prošle godine, prenosi agencija Tanjug.

Disciplinska komisija UEFA-e otvorila je postupak protiv Crvene zvezde jer su navijači na toj utakmici koristili pirotehnička sredstva, bacali tvrde predmete u teren i blokirali prolaze.

Traže pojašnjenje od UEFA-e

Uprava beogradskog kluba će zatražiti pojašnjenje odluke i šta konkretno ne smije ponoviti s utakmice odigrane 7. decembra.

Ujedno, “Crveno-beli” čekaju na kaznu za propuste na prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope protiv CSKA Moskve u Beogradu.

Prethodno je UEFA uvažila žalbu Crvenoj zvezdi da dočeka CSKA pred publikom nakon što je kazna prvobitno bila zatvaranje tribina, a potom je preinačena u uvjetnu kaznu od dvije godine i 30.000 eura.

Izvor: Agencije