Oglasi

Zvaničnici Gaze: Šest ljudi ubijeno u izraelskom napadu

Navodno je među poginulima komandant oružanog krila Hamasa, grupe koja upravlja Pojasom Gaze.
Svjedoci navode da su izraelske letjelice ispalile više od 40 raketaAl Jazeera

Zdravstveni i sigurnosni zvaničnici u Pojasu Gaze saopćili su da je najmanje šest osoba ubijeno, a isto toliko povrijeđeno u napadu izraelskih snaga koje su izvele kopneni upad u ovu enklavu.

Ashraf al-Qidra, glasnogovornik Ministarstva zdravstva u Gazi, rekao je da su Palestinci ubijeni u napadu istočno od grada Khana Younisa. 

Navodno je među poginulima komandant oružanog krila Hamasa, grupe koja upravlja Pojasom Gaze. 

'Došlo do razmjene vatre'

Zvaničnik Hamasa rekao je da je na članove ove grupe pucano iz vozila koje se kretalo, a pripadalo je izraelskim snagama sigurnosti. 

Svjedoci navode da su tada izraelske letjelice ispalile više od 40 raketa u područje gdje se desio incident, ubivši još četvoro ljudi. 

Izrealska vojska je kratko saopćila da je "tokom operativnih aktivnosti izraelskih odbrambenih smaga u Pojasu Gaze, došlo do razmjene vatre".

Izvor: Al Jazeera i agencije

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.