Zuckerberg: Zaštititi korisnike Facebooka od mržnje

Zuckerberg je 2009. godine počeo sebi postavljati lične godišnje izazove (EPA)

Osobni izazov direktora kompanije Facebook Marka Zuckerberga za 2018. godinu bit će zaštita korisnika te društvene mreže od mržnje i zlostavljanja, prenio je Reuters.

“Nećemo spriječiti sve pogreške i zlostavljanje, ali trenutačno pravimo previše pogrešaka u provedbi naših pravila i sprječavanju zlouporabe naših programa”, rekao je.

Otkad je počeo sebi postavljati osobne godišnje izazove, a prvi je put to učinio 2009., Zuckerberg je, među ostalim, posjetio svaku saveznu državu u SAD, pretrčao 590 kilometara (365 milja, po jednu svakog dana u godini) i naučio mandarinski jezik.

Facebook se nedavno našao na meti kritičara zbog neuspjeha u sprječavanju ruskih obavještajaca u korištenju platforme najpopularnije društvene mreže na svijetu za navodno miješanje u američke predsjedničke izbore 2016. godine.

Prošle je godine Facebook objavio kako namjerava angažirati dodatnih 3.000 osoba koje će nadgledati izvještaje o neprimjerenim i uznemirujućim sadržajima koji se objavljuju na toj društvenoj mreži.

Riječ je o, kako je tada naveo Zuckerberg u svojoj objavi, dodatnom osoblju, nezavisnom od 4.500 ljudi koji za Facebook već provjeravaju sadržaje koji, eventualno, krše uvjete korištenja.

Facebook je prošle godine uklonio veliki broj lažnih korisničkih računa, sve u okviru kampanje da, zbog pritiska europskih vlada, spriječi širenje lažnih vijesti, dezinformacija i propagande.

Izvor: Agencije