Oglasi

Žrtve u požaru na željezničkoj stanici u Kairu

Svjedoci navode kako je voz udario u barijeru, lokomotiva je eksplodirala i usmrtila najmanje 25 osoba.
Svjedok navodi kako je došlo do eksplozije nakon što je voz udario u barijeru u stanici RamsesReuters/ Amr Dalsh

Najmanje 25 osoba je poginulo, a više od 50 ih je povrijeđeno kada je došlo do požara na glavnoj željezničkoj stanici u egipatskoj prijestolnici Kairu u srijedu, javljaju agencije, pozivajući se na medicinske izvore i izjave zvaničnika.

Jedan svjedok za agenciju Reuters navodi kako je došlo do eksplozije nakon što je voz udario u barijeru u stanici Ramses, u centralnom dijelu Kaira.

Svjedok je dodao kako je vidio izgorjela tijela poginulih.

"Stajao sam na platformi i vidio sam kada je voz, koji je išao brzo, udario u barijeru", navodi očevidac za Reuters.

Detalji nisu potvrđeni

"Svi smo počeli trčati, ali je mnogo ljudi poginulo nakon što je lokomotiva eksplodirala. Vidio sam najmanje devet tijela kako leže, izgorjela."

Egipatski zdravstveni zvaničnik, kako prenosi agencija Anadolija, rekao je ranije kako je deset osoba poginulo, a 22 povrijeđene.

Mohammed Said, direktor Željezničke bolnice u Kairu, kazao je kako strahuje da će broj poginulih u požaru u srijedu rasti.

Detalji nesreće još uvijek nisu potvrđeni, dodaje Anadolija.

Egipat ima jednu od najstarijih i najvećih mreža željeznice u regiji i nesreće sa žrtvama su postale uobičajene.

Egipćani se dugo žale kako Vlada ne uspijeva riješiti hronične probleme sa saobraćajem u državi gdje se i ceste i tračnice slabo održavaju.

Prema zvaničnim podacima, samo u 2017. su zabilježene 1.793 željezničke nesreće.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.