Oglasi

Žrtve u novom napadu na vladine snage u Siriji

Napade na položaje vladinih snaga zapadno od Halepa izvelo je 70 boraca, tvrdi ruski general.
Provincija Halep je dio sjeverozapadne zone deeskalacije, gdje su vojne aktivnosti okončane na osnovu sporazuma Rusije i TurskeEPA

U novim napadima pobunjenika na vladine snage u Halepu na sjeveru Sirije poginulo je 11 ljudi, 30 ih je ranjeno, a naoružane grupe bombardovale su taj grad 48 puta u posljednja 24 sata, saopćio je šef Centra za pomirenje pri ruskom Ministarstvu odbrane, general-major Jurij Borenkov.

On je rekao da su tokom borbi s borcima poginula tri sirijska vojnika i osam civila, među kojima žene i djeca, a da je ranjeno osam vojnika i 22 civila.

Borenkov je precizirao da je nove napade na položaje vladinih snaga zapadno od Halepa izvelo 70 boraca uz podršku četiri vojna vozila naoružana treškom artiljerijom.

Sporazum Rusije i Turske

Prema njegovim riječima, napadi su odbijeni tenkovima i ručnim oružjem, a borci su se vratili na početne pozicije.

Provincija Halep je dio sjeverozapadne zone deeskalacije, gdje su vojne aktivnosti okončane 9. januara na osnovu sporazuma Rusije i Turske.

Prema podacima ruskog ministarstva odbrane, međutim, u bambardovanjima gradova u zapadnim i centralnim dijelovima zone između 16. i 22. januara poginulo je 28 civila, a 56 ih je ranjeno.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.