Zoran Milanović osnovao konsultantsku firmu

Mediji navode da Zoran Milanović želi napokon 'zaraditi neki ozbiljan novac' (EPA)

Bivši hrvatski premijer Zoran Milanović prošle sedmice osnovao je konsultantsku firmu EuroAlba Advisory, koja je upisana u sudski registar kao društvo s ograničenom odgovornošću, čiji je jedini predmet poslovanja savjetovanje u vezi s upravljanjem.

Milanović se navodi kao jedini osnivač firme s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna (2.654 eura), a ujedno je i njen direktor, koji firmu zastupa pojedinačno i samostalno.

Sjedište firme je u zagrebačkoj Miramarskoj ulici 24.

Bivši premijer osnovao je agenciju nepuna dva mjeseca nakon poraza na septembarskim parlamentarnim izborima i nakon što je najavio kako odlazi sa mjesta predsjednika Socijaldemokratske partije te planira napustiti hrvatsku politiku na neodređeno vrijeme.

Posao s državama koje žele u EU

Kako se u medijima navodilo, razlog tome je Milanovićeva želja da napokon može “zaraditi neki ozbiljan novac”.

Spekuliralo se da će Milanović pružati konsultantske usluge državama iz ovog dijela Evrope koje su u različitim fazama pristupanja Evropskoj uniji, a najviše se spominjala mogućnost da postane savjetnik Albanije na putu prema punopravnom članstvu u EU.

Mediji su objavili da se Milanović prošlog mjeseca, u društvu bivšeg ministra odbrana Ante Kotromanovića, našao s bivšim kosovskim premijerom Agimom Cekuom, a prije toga je, navodno nudeći konsultantske usluge, bio i u Albaniji.

Izvor: Agencije