Oglasi

Zgrada željezničke stanice u Beogradu postaje muzej

Zgrada Glavne željezničke stanice iz 1884. godine postaje muzej historije nastanka srpske države.
Kako je saopštilo preduzeće "Infrastruktura Železnice Srbije", željezničko službeno mjesto Beograd Glavna stanica biće ukinutoAl Jazeera

Željeznički saobraćaj u Glavnoj željezničkoj stanici u Beogradu biće potpuno obustavljen, a nova polazna i dolazna stanica za vozove u domaćem i međunarodnom saobraćaju biće Beograd Centar, u Prokopu.

Kako je saopštilo preduzeće "Infrastruktura Železnice Srbije", željezničko službeno mjesto Beograd Glavna stanica biće ukinuto.

"Dva para međunarodnih vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, od 16. juna su preusmerena u stanicu Topčider. Od 1. jula u stanici Beograd Centar dnevno će saobraćati 195 vozova, od kojih su 16 međunarodni, 56 lokalni i daljinski, 90 vozovi na liniji BG voza između Batajnice i Ovče i 33 voza na liniji BG voza između stanice Beograd Centar i Resnika", piše u saopštenju. 

Muzej historije srpske države

Navodi se da će prvi put pet vozova dnevno saobraćati između centra Beograda i Vršca kao i da je stanica "Vukov spomenik" potpuno pripremljena da od danas kroz nju dnevno prolazi 90 vozova na liniji Batajnica - Ovča i 10 vozova na liniji Beograd Centar - Vršac.

Zgrada Glavne željezničke stanice u Beogradu, iz 1884. godine, postaće muzej historije nastanka srpske države, ukida se i priobalna pruga iz tog doba, a na prostoru stanice i pomoćnih želhezničkih objekata uz rijeku Savu se već godinama gradi naselje "Beogrd na vodi".

Zbog ukidanja glavne stanice koje smatraju štetnim za grad, protestuje nekoliko grupa građana.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.