Zgrada CNN-a ponovo otvorena

Policija New Yorka tvrdi da situaciju ima pod kontrolom (Reuters)

Nakon što je evakuiran zbog dojave o paketu za koji se sumnjalo da se u njemu nalazi bomba, centar Time Warner u New Yorku, u kojem se nalazi redakcija CNN-a, ponovno je otvoren, a zaposleni pušteni natrag u zgradu.

“NYPD je završio svoje aktivnosti i utvrdio da je sigurno vratiti se u zgradu”, izjavio je predsjednik uprave CNN-a Jeff Zucker.

Prethodno je javljeno da su najmanje četiri sumnjiva paketa poslana na adrese CNN-a, ali i bivšeg predsjednika Baracka Obame i bivše državne tajnice Hillary Clinton.

Svi paketi su sigurno zbrinuti, a nije bilo izvještaja o ozlijeđenima, javili su američki mediji.

Osuda iz Bijele kuće

“Paketi su identificirani tijekom rutinskog postupka skeniranja pošte i označeni kao potencijalni eksplozivni uređaji”, potvrdila je američka tajna služba koja je odmah pokrenula istragu kako bi pronašla tko je poslao pakete.

Policiji je dojavljeno i da je sumnjivi paket poslan u zgradu u kojoj se nalazi ured demokratske zastupnice Debbie Wasserman Schultz.

CNN je izvijestio da je paket zapravo upućen bivšem državnom odvjetniku Ericu Holderu, ali je poslan na pogrešnu adresu i upućen uredu Wasserman Schultz.

Bijela kuća je osudila pokušaje napada na Obamu i Clinton, a njena glasnogovornica istaknula je da će biti “poduzete sve neophodne mjere da se zaštite svi koji su bili mete kukavičkog napada”.

Trump: Jako smo ljuti

Američki predsjednik Donald Trump oštro je osudio spomenute incidente, te pozvao na jedinstvo.

“Prijetnjama političkog nasilja, kakvi god bili, nema mjesta u SAD-u”, dodao je američki predsjednik koji je u kampanji posezao za veoma agresivnom retorikom prema svojim političkim suparnicima.

“Jako smo ljuti”, naveo je Trump i obećao da će “do kraja rasvijetliti” taj slučaj.

Američki predsjednik koji nije spomenuo svog prethodnika Obamu i demokratsku protukandidatkinju na predsjedničkim izborima Clinton, istaknuo je da će saveznoj policiji u istrazi biti na raspolaganju sva potrebna sredstva.

Izvor: Agencije