ZFF do daljnjega ostaje u kinu ‘Europa’

Kino, Europa, Kino Europa
ZFF je podigao tužbu jer pokušaji stupanja u kontakt s predstavnicima Grada nisu uspjeli (Tomislav Mileti? / Pixsell)

Trgovački sud u Zagrebu donio je privremenu mjeru prema kojoj se Umjetničkoj organizaciji Zagreb Film Festival – ZFF dozvoljava da do daljnjega ostane u prostoru kina “Europa”, izvijestili su iz ZFF-a.

Dan nakon što je održana posljednja projekcija u kinu, netom prije završenja selidbe iz prostora, Trgovački sud u Zagrebu donio je privremenu mjeru prema kojoj ZFF nije dužan napustiti prostor kina do pravomoćnog okončanja parničkog postupka, ili drugačije odluke suda, prenosi Hina.

“ZFF se i dalje nada da će u narednom periodu uspjeti uspostaviti dijalog s Gradom i pronaći rješenje koje će biti zadovoljavajuće za obje strane, a ponajviše za građane grada Zagreba i publiku kina ‘Europa'”, poručili su iz ZFF-a.

Protesti zbog odluke o zatvaranju

U travnju je gradska uprava odlučila da će se kino “Europa” zatvoriti 1. lipnja, zbog renovacije, unatoč nepostojanju plana renovacije i snažnoj pravnoj osnovi za produljenje ugovora, tvrdili su tada iz ovog kina, dok su građani prosvjedom ispred kina izrazili nezadovoljstvo najavom zatvaranja zagrebačkog kulturnog središta.

ZFF je zatim podigao tužbu protiv Grada, zbog davanja pisane ponude za sklapanje novog ugovora o zakupu, istaknuli su iz ZFF-a, nakon što su, kažu, višetjedni pokušaji stupanja u kontakt s predstavnicima Grada završili neuspjehom.

Tužba se temelji na zakonskoj odredbi prema kojoj zakupodavac ima obvezu dati ponudu za sklapanje novog ugovora postojećem zakupniku, ako je on ispunjavao svoje obveze u razdoblju upravljanja prostorom, što ZFF vjeruje da je više puta dokazao.

Izvor: Agencije