Željezničar u drugom pretkolu Europske lige

Podrška 'Manijaka' nije izostala ni na gostovanju u Crnoj Gori (Anadolija)

Nogometaši sarajevskog Željezničara plasirali su se u drugo pretkolo UEFA Europske lige, nakon što su u uzvratu protiv cetinjskog Lovćena slavili minimalnim rezultatom. Prva utakmica završena je bez golova.

Jedini gol za Željezničar, u utakmici koja se igrala u Petrovcu, postigao je Damir Sadiković u 57. minuti.

Sarajevski tim od 11. minute igrao je s igračem više, nakon što je Dejan Bogdanović dobio crveni karton.

Željezničar će u drugom pretkolu igrati protiv skopskog Metalurga, koji je u oba meča bio bolji od andorske Santa Colome.

Drugi bh. predstavnik u Europskoj ligi, Široki Brijeg također se plasirao u nastavak natjecanja, nakon što je večeras na domaćem terenu slavio 3:0 protiv azerbejdžanske ekipe Qabala. Širokobriježani su bili bolji i u prvoj utakmici, pobijedivši 2:0.

Split se provukao

I nogometaši Splita prošli su u drugo pretkolo Europske lige nakon što su uzvratom susretu u Erevanu odigrali 1:1 s armenskom momčadi Mika Aštarak.
U prvom dvoboju na Parku mladeži Split je slavio s 2:0.

Iako su u Armeniju došli s velikom prednošću, Splićani su se jako mučili protiv Mike i strahovali do prolaz sve do 87. minute kada je Mate Bilić postigao pogodak vrijedan plasmana u drugo pretkolo.

Utakmica u Erevanu se igrala po nesnosnoj vrućini i temperaturi od 35 stupnjeva, pa je sudac čak dvaput prekidao igru zbog osvježenja.

Split će u nastavku natjecanja igrati protiv izraelskog doprvaka Hapoela Be'er Sheve, prva utakmica igra se 17. srpnja u Bersheebi, gradu usred pustinje Negev, a uzvrat je 24. srpnja u Parku mladeži.

Čukarički i Budućnost idu dalje

Od ekipa iz regije, dalje je prošao i beogradski Čukarički, koji je bio bolji od andorske Sant Julije, te podgorička Budućnost, koja je bila bolja od Folgorea iz San Marina, dok je Rudar iz Velenja ispao nakon izvođenja jedanaesteraca protiv albanskog Laca.

Ispalo je i makedonsko Turnovo od kojeg je bila bolja gruzijska Chikhura, te drugi predstavnik Makedonije – tetovska Škendija od koje je u dvije utakmice bio bolji moldavski Zimbru.

Slovenski Koper bio je uvjerljiv i u uzvratu protiv Čelika iz Nikšića, pobijedivši rezultatom 4:0. U prvom susretu bilo je 5:0 za Slovence.

Izvor: Al Jazeera i agencije