Zbog srpske zastave u Podgorici intervenisala policija

Policija je okupljenima prethodno izdala naređenje da se raziđu (Reuters)

Nakon što je grupa građana u podgoričkom naselju Zlatica pokušala silom spriječiti komunalnu policiju da prekreči zid obojen u boje srpske zastave, došlo je do sukoba okupljenih i policije, pri čemu su snage sigurnosti upotrijebile biber sprej i suzavac, javljaju crnogorski mediji.

Policija je okupljenima prethodno izdala naređenje da se raziđu, a građani su formirali “živi zid” oko murala, javile su podgoričke Vijesti.

Potom je policija, nakon što su se građani oglušili na naređenje, intervenisala te primijenila sredstva prinude.

Okupljeni su nosili transparent “Možete da hapsite, možete da sudite, ali pravoslavlju ne možete da naudite”, javila je Radio i televizija Crne Gore.

Jedan mladić povrijeđen

Kada su komunalni policajci, okruženi službenicima Uprave policije, nakon incidenta pristupili saniranju javne površine, došlo je do novih nereda, u kojima su građani pirotehničkim sredstvima i kamenicama počeli gađati policajce, koji su na napade uzvratili suzavcem, javile su Vijesti, a prenosi agencija Beta.

Mural u bojama srpske zastave je prekrečen, a policija je iz okolne šume rastjerivala demonstrante.

Navodno je tokom incidenta povrijeđen jedan mladić, koji je nepoznatim predmetom pogođen u glavu, no Beta nije mogla da dobije potvrdu te informacije.

Uhapšeno je više osoba, a policija traga za licima koja su izazvala incident, odnosno njihove pripadnike gađala kamenicama, javio je javni servis.

Izvor: Agencije