Zbog pucnjave u blizini Bijele kuće kratko prekinuta Trumpova konferencija za medije

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je iznenada izveden iz prostorije u Bijeloj kući gdje se održavala konferencija za medije, zbog pucnjave koja se dogodila izvan ograde predsjedničkog kompleksa. 

“Predsjednik je počeo nekoliko minuta prije 18 sati s uvodnim izlaganjem na konferenciji za novinare u Bijeloj kući kada mu je prišao jedan agent Tajne službe, nešto mu šapnuo na uho, nakon čega je Trump vrlo mirno izašao iz prostorije. Novinari su ostali, prostorija je zaključana, a Bijela kuća je vrlo brzo blokirana”, izvijestio je Al Jazeerin reporter iz Washingtona Ivica Puljić.

Pripadnik osiguranja u blizini Bijele kuće

Trump se vratio nakon 15-tak minuta i rekao novinarima da se dogodila pucnjava u blizini Bijele kuće, da je riječ o jednoj osobi i da je situacija pod kontrolom: “Želio bih se zahvaliti pripadnicima Tajne službe za njihov brz i efektivan rad […] Netko je prevezen u bolnicu.”

‘Možda pucnjava nema veze sa mnom’

Trump je rekao da ne zna u kakvom je stanju ta osoba, ali da izgleda da je netko ranjen od strane Tajne službe: “To se dogodilo izvan Bijele kuće. Netko je prebačen u bolnicu. Osumnjičenik je taj koji je pogođen”, rekao je Trump.

Novinari su pitali predsjednika je li bio prebačen u bunker, koji je u sklopu Bijele kuće. Odgovorio je da nije i da je bio prebačen u Ovalni ured: “Vi ste bili iznenađeni, ja također. Mislim da je prilično neobična situacija.”

Trump je dodao da je njegovo razumijevanje da je osumnjičenik bio naoružan te dodao:

“Možda je to nešto što nema nikakve veze sa mnom.”

Trump je potvrdio da se incident dogodio izvan područja Bijele kuće.

Izvor: Al Jazeera