Zbog duga za struju stadion na prodaju

Kada nema novca za isplatu dugova, u Bosni i Hercegovini se prodaje i stadion. To je slučaj na sjeveroistoku države. FK Rudaru iz Ugljevnika na naplatu su stigli računi za struju. Zbog 100.000 eura duga, pred sudom su pokušali da prodaju stadion za milion i 200.000 eura.

Kapiju Rudara, Čedo još rado otvara. I priča o stadionu koji je, iako nezavršen, prvi u Bosni i Hercegovini dobio licencu UEFE. Zbog duga kluba od 100.000 eura, sada mijenja vlasnika.

„Ko će sad uzeti, da li opština, neki privatnik ne znam, sve je to u drugoj mogucnosti, drugi neko odlučuje“, navodi Čedo Radovanović, FK Rudar.

Potencijal Ugljevika

Kada se odlučivalo gdje će nekoliko bosanskohercegovačkih klubova, bez potrebne infrastrukture, igrati evropske utakmice izbor je bio Ugljevik. No, brzo je došlo do sportskog uzleta, pa pada.

„Lokalni Rudar koji je vlasnik stadiona, nekada je igrao bh. Premijer ligu. Sada tavori u nižim ligama. I nema više novca ni za platiti električnu energiju, i stadion je na prodaju, a cijena milion i 200 hiljada eura“, javlja reporter Al Jazeere Boris Gagić.

Stanovnici Ugljevika teško se mire sa prodajom stadiona.

Više u videosnimku…

Izvor: Al Jazeera