Završna faza priprema hrvatskih rukometaša pred SP

U okviru priprema u Poreču bit će održan turnir HEP Croatia Cup, na kojem će, uz Hrvatsku, učestvovati reprezentacije Italije i Crne Gore (EPA)

Hrvatska rukometna reprezentacija kreće u završnu fazu priprema za Svjetsko prvenstvo, a selektor Lino Červar pozvao je 20 igrača, od kojih će njih 16 na kraju putovati na SP.

Pozvani igrači okupit će se 1. januara u zagrebačkom hotelu “Panorama”, odakle će krenuti za Poreč, gdje će od 1. do 8. januara biti održana završna faza priprema.

U okviru priprema u dvorani “Žatika” u Poreču bit će održan turnir HEP Croatia Cup, na kojem će, uz Hrvatsku, učestvovati reprezentacije Italije i Crne Gore.

Tako će 3. januara igrati Crna Gora – Italija (18 sati), dan kasnije Hrvatska – Crna Gora (20 sati), a 5. januara Hrvatska – Italija (20 sati).

Na Svjetskom prvenstvu, koje će biti igrano od 10. do 27. januara 2019. u Njemačkoj i Danskoj, rukometna reprezentacija Hrvatske igrat će u Muenchenu u grupi B s Islandom (11. januara), Japanom (13. januara), Makedonijom (14. januara), Bahreinom (16. januara) i Španijom (17. januara).

Pozvani ‘Kauboji’

Spisak igrača koje je Červar pozvao na završnu fazu priprema:

Golmani: Marin Šego (Pick Szeged), Ivan Stevanović (Kadetten Schaffhausen), Filip Ivić (Vive Kielce).

Krila: Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Josip Božić Pavletić (PPD Zagreb), Manuel Štrlek (Veszprem), David Mandić (PPD Zagreb).

Pivoti: Željko Musa (Magdeburg), Leon Šušnja (PPD Zagreb), Krešimir Kozina (Goeppingen), Marin Šipić (Nexe).

Lijevi bekovi: Halil Jaganjac (Nexe), Ivan Sliškovič (Goeppingen), Alen Blažević (Pick Szeged).

Srednji bekovi: Domagoj Duvnjak (Kiel), Luka Cindrić (Vive Kielce), Igor Karačić (Vardar).

Desni bekovi: Luka Stepančić (PSG), Jakov Vranković (Tatabanya), Luka Šebetić (Tremblay).

Izvor: Agencije