Završena potraga za avionom u kojem je bio nogometaš Sala

Emiliano Sala
Sala je letio iz Nantesa u Cardiff u Walesu, gdje je trebao nastaviti karijeru (AP)

Vlasnik nogometnog kluba Cardiff City, Vincent Tan, izjavio je da će svi u klubu nastaviti moliti za nogometaša Emilijana Salu, pilota Davida Ibotsona i njihove obitelji, nakon što je mali zrakoplov u kojem su se nalazili u ponedjeljak nestao iznad La Manchea, a potraga završena.

On je rekao da ih je sve u klubu potresla vijest od ponedjeljka i dodao: “Radovali smo se što ćemo Emilijanu omogućiti idući korak u njegovom životu i karijeri”, prenosi Tanjug agenciju Reuters.

Tan je dodao i da su svi koji su poznavali Emilijana, opisivali nogometaša kao dobrog i skromnog mladića koji je želio ostaviti što bolji dojam u Premier ligi te da je reakcija nogometne zajednice povodom ove tragedije doista dirljiva, kao i da želi da uputi iskrenu zahvalnost onima koji su poslali poruke podrške.

Potraga završena

Potraga za nestalim zrakoplovom koji je prevozio argentinskog nogometaša Emilijana Salu iz Nantesa u Cardiff City danas je završena, priopćili su dužnosnici, uz konstataciju da su šanse da ima preživelih izuzetno male, prenijela je agencija.

Mala letjelica tipa Piper PA-46 s 28-godišnjim nogometašem i pilotom Davidom Ibotsonom nestala je s radara u ponedjeljak navečer iznad La Manchea, a istražitelji su rekli kako ne očekuju da pronađu ikoga živog.

Sala je letio iz Nantesa, u kojem je bio kako bi se pozdravio s donedavnim suigračima, a išao je u Cardiff u Walesu, gdje je trebao nastaviti karijeru.

Tijekom potrage u protekla tri dana nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na ostatke zrakoplova ili preživjele.

Izvor: Agencije