Oglasi

Zaustavljena vatrena stihija na Pelješcu

Požar na poluotoku nadgleda više stotina vatrogasaca iz Dubrovačko-neretvanske županije i ostalih krajeva Hrvatske.
Vatrogasne snage cijelu su noć držale liniju odbrane dugu tri kilometraAP

Vatrena fronta na hrvatskom poluotoku Pelješcu kod zaseoka Kajanovići-Glabalovo te kod naselja Mokalo tokom noći je zaustavljena i trenutno nema velikih otvorenih požara kod mjesta Orebić, saopćili su u srijedu ujutro iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Vatrogasne snage cijelu su noć držale liniju odbrane dugu tri kilometra od Postupa do Glabalova, a posao je otežavao jak vjetar.

Meteorolozi za srijedu najavljuju umjerenu do jaku buru, mjestimično s olujnim udarima, koja će postepeno slabiti.

Vatrogasni komandir Dubrovačko-neretvanske županije Stjepo Simović istakao je kako je situacija bolja, no kako vatrogasci i dalje ostaju na terenu.

Očekuju se avioni kanaderi

"Moramo dobro paziti, mjestimično ima manjeg plamena, koji vjetar lako raplamsa. Požar je daleko od ugašenog za sada", rekao je Simović.

Na požaru je i dalje više stotina vatrogasaca iz Dubrovačko-neretvanske županije i ostalih krajeva Hrvatske, kao i pripadnici Hrvatske vojske i drugih interventnih službi.

Tokom jutra očekuje se ponovno dolazak aviona kanadera.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.