Oglasi

Zatvorske kazne za terorizam kod Bujanovca

Desetorica ljudi osuđena na ukupno 58 godina zatvora zbog napada na srpski kontrolni punkt u Preševskoj dolini.
Kaznama od dvije godine i dva mjeseca do devet godina kažnjeno je ukupno 10 osobaAP - Ilustracija

Mješovito vijeće sastavljeno od međunarodnih i domaćih sudaca Osnovnog suda u Gnjilanu, osudilo je 10 osoba na kazne zatvora od ukupno 59 godina i devet mjeseci zbog terorizma i organiziranja terorističke skupine za prošlogodišnji napad na srpski kontrolni punkt u blizini Bujanovca, a sve u cilju poticanja sukoba u Preševskoj dolini.

Vijeće sudaca je, kako se navodi u priopćenju EULEX-a, utvrdilo da su okrivljeni uspostavili vrlo organiziranu skupinu koja je izvršila oružani napad kako bi potaknuli sukob te primorali međunarodnu zajednicu da intervenira.

Valjon Jašari je proglašen krivim za izvršenje terorizma i organizaciju terorističke skupine, te je osuđen na devetogodišnji kaznu zatvora i novčanu kaznu od 1.000 eura.

Višegodišnje kazne

Za izvršenje terorističkog čina i sudjelovanje u terorističkoj skupini na zatvorske kazne osuđeni su Skender Jašari (osam godina zatvora), Gazmend Džemširi i Enver Musoli (šest i pol godina) te Gazmend Ljakna, Chendrin Džemširi, Muhamed Aliju, Skender Seljmani i Abdulah Zogaj (pet i pol godina).

Jeton Šabani je proglašen krivim za neovlaštenu nabavku, prodaju i upotrebu oružja, te je osuđen na ukupnu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca.

Postupak je vodio međunarodni tužitelj iz Specijalnog tužiteljstva Kosova.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.