Oglasi

Zarif: Američki saveznici naoružavaju ISIL

Ubijete preko 3.000 Amerikanaca, ali i dalje ostanete klijent SAD-a, poručio je iranski ministar, aludirajući na Saudijsku Arabiju.
Mohammad Javad ZarifZarif je podsjetio na događaje od 11. septembra 2001. godine i ulogu koju je tada imala Saudijska ArabijaEPA - Arhiva

Iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif izjavio je da zemlje koje je opisao kao “američke saveznike” naoružavaju Islamsku državu Iraka I Levanta (ISIL).

Zarif je na zvaničnom profilu na Twitteru naveo da zemlje koje je nazvao “saveznicima SAD-a” pružaju podršku ISIL-u, pritom aludirajući na Saudijsku Arabiju, javlja Anadolija.

Naglasio je kako se Iran bori protiv ISIL-a, ali da neke zemlje konstantno naoružavaju ovu grupu.

'Ako se ne priklonite, nemate ni nuklearnu energiju'

Podsjetio je na događaje od 11. septembra 2001. godine i ulogu koju je tada imala Saudijska Arabija.

 

 

 

 

“Ubijete preko 3.000 Amerikanaca ali i dalje ostanete klijent SAD-a te i dalje možete imati nuklearno oružje. Čak dobijete i pomoć kako biste imali to oružje”, dodao je.

Istakao je da ukoliko ipak odbijete da se priklonite, ne možete čak posjedovati ni nuklearnu energiju u miroljubive svrhe.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.