Zaposleni u Facebooku radit će od kuće do jula 2021.

Facebook će također dodijeliti zaposlenima 1.000 dolara za radne potrebe od kuće (EPA)

Kompanija Facebook dozvoliće svojim zaposlenima da rade od kuće do jula 2021. godine zbog pandemije korona virusa, saopćila je glasnogovornica te društvene mreže.

Facebook će, kako je dodala, dodijeliti zaposlenima 1.000 dolara za radne potrebe od kuće.

Glasnogovornica Facebooka navela je u saopćenju, poslanom preko maila, da se kompanija odlučila na taj potez na osnovu uputstva zdravstvenih i vladinih stručnjaka, kao i odluka koje su donesene na osnovu internih diskusija u kompaniji, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Kompanija je saopćila da će nastaviti da otvara kancelarije u ograničenom kapacitetu tamo gdje je to dozvoljeno prema smjernicama vlade i gdje se oko dva mjeseca bilježi slabljenje korona virusa.

Porast broja oboljelih u SAD-u

Ipak, Facebook je saopćio da je malo vjerovatno da će ponovo otvoriti kancelarije na mnogim lokacijama u Sjedinjenim Američkim Državama i u Latinskoj Americi pre kraja godine, zbog velikog broja obolelih od COVID-a 19.

Facebook se odlukom da dozvoli rad od kuće do jula 2021. godine pridružio drugim velikim tehnološkim firmama, koje se preduzele slične korake.

Google je u julu objavio da će omogućiti zaposlenima, koji ne moraju da budu u kancelariji, da rade od kuće do kraja juna 2021. godine, dok je Twitter predložio rad od kuće na neodređeno vrijeme za neke od svojih zaposlenih.

Izvor: Agencije