Zaid Mohsen sreo svog heroja Ronalda

Mohsin je bivši trener sirijskog prvoligaša Al-Fotowa (Twitter / Real Madrid)

Sirijsku izbjegličku porodicu koja je postala poznata nakon što je Osamu Abbul Mohsena saplela mađarska snimateljica dok su bježali preko srpsko-mađarske granice, primile su i pozdravile zvijezde Real Madrida, uključujući i Cristiana Ronalda.

Osama Abdul Mohsen i njegovi sinovi Muhamed (18) i Zaid (7) doputovali su ranije u Španiju Miguela Angela Galana, direktora nogometne akademije CENAFE u Getafeu, madridskom predgrađu.

“Mali Zaid je upoznao svog heroja, Cristiana Ronalda i fotografirao se s njime na terenu”, objavio je madridski klub u saopćenju koje je pratilo fotografiju sa igračem godine, hrvatskim reprezentativcem Lukom Modrićem i njihovim saigračima.

U saopćenju se dodaje da je otac sirijske porodice, kojeg je saplela mađarska snimateljica, imao susret sa trenerom Reala Rafaelom Benitezom, tehničkim osobljem i nogometnim timom uoči utakmice protiv Granade.

Trener sirijskog prvoligaša

Mohsin je bivši trener sirijskog prvoligaša Al-Fotowa, a Galan mu je ponudio posao trenera u školi CENAFE.

Porodicu je u obilazak stadiona Santiago Bernabéu odveo predsjednik kluba Florentino Perez.

I oni će biti prisutni na Bernabeo kao gosti kluba na utakmici protiv Granade u subotu.

Mohsen je snimljen videokamerama kada je nosio sina preko granice i kada ga je mađarska snimateljica Petra Laszlo saplela na tlo, u polju gdje se nalazio veliki broj izbjeglica koje su bježale od vlasti nedaleko od mađarskog sela Roszke.

Mađarica Laszlo je dobila otkaz u desničarskom N1TV kanalu nakon što su objavljeni snimci koji pokazuju kako sapliće Mohsena i udara druge izbjeglice.

Izvor: Agencije