Zagreb: Vrh EU-a stiže na obilježavanje početka predsjedavanja

NSK, Biblioteka, Europska unija, Hrvatska, Predsjedanje
Sastanak članova Evropske komisije s hrvatskom vladom bit će održan u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (Borna Filic / PIXSELL)

Početak predsjedanja Vijećem EU-a, na koji dolaze cijela Europska komisija na čelu s predsjednicom Ursulom von der Leyen te predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, obilježava se službeno ovog tjedna u Zagrebu.

Michel u četvrtak dolazi u Zagreb, gdje će se tijekom dana sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem, a navečer sudjelovati na svečanosti otvaranja u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK), prenosi agencija Hina.

Nakon toga najavljena je večera s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović.

Svi povjerenici Europske komisije na čelu s predsjednicom Ursulom von der Leyen stižu u Zagreb nešto kasnije u četvrtak i bit će nazočni svečanom koncertu u HNK-u.

Sastanak Evropske komisije i hrvatske vlade

U petak će u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici biti održan sastanak Europske komisije s hrvatskom vladom.

Premijer Plenković razgovarat će s predsjednicom Ursulom von der Leyen, a hrvatski ministri razgovarat će s povjerenicima koji pokrivaju njihov resor.

Von der Leyen će se sastati i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

Plenković i Von der Leyen održat će zajedničku konferenciju za novinare, a nakon toga Plenković organizira radni ručak za članove Komisije i Vlade.

Izvor: Agencije