Oglasi

Zagreb pomaže Hrvatima u BiH s 3,5 miliona eura

U hrvatskom državnom budžetu za ovu godinu izdvojeno je 7,5 posto više novca u odnosu na prošlu godinu.
Posebna komisija razmotrit će sve programe i projekte pristigle na javni konkurs te predložiti raspodjelu sredstavaAl Jazeera - Ilustracija

Za projekte i programe od interesa za Hrvate u Bosni i Hercegovini ove će godine iz državnog proračuna Hrvatske biti izdvojeno 25,8 milijuna kuna (3,5 milijuna eura), što je za 1,8 milijuna kuna (242.000 eura) više nego lani, najavila je hrvatska vlada.

U tom smislu osnovano je i Povjerenstvo za koordinaciju i financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini u 2019.

"Briga o Hrvatima u BiH, kao jednakopravnom i konstitutivnom narodu, odgovorna politika prema BiH kao susjednoj, prijateljskoj i suverenoj državi ogleda se i kroz potporu programima i projektima od interesa za hrvatski narod", istaknuo je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Plenković: Pomažemo zaštiti identiteta Hrvata u BiH

U tu je svrhu, naglasio je Milas, u proračunu za ovu godinu izdvojeno 7,5 posto više novca u odnosu na prošlu godinu.

Premijer Andrej Plenković navodi kako se projektima i programima koji će biti financirani iz hrvatskog proračuna pomaže zaštiti identiteta Hrvata u Bosni i Hercegovini kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda.

Povjerenstvo će razmotriti sve programe i projekte pristigle na javni natječaj te Vladi podnijeti prijedlog na temelju kojeg će ona donijeti odluku o raspodjeli sredstava.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.