Oglasi

Zaev povukao prijedlog da bude i ministar finansija

Premijer Sjeverne Makedonije povukao je svoj prijedlog zbog upozorenja Antikorupcijske komisije da bi to bio sukob interesa.
Zoran Zaev dao je svoje prijedloge za rekonstrukciju Vlade Sjeverne MakedonijeEPA

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev je u srijedu svoj prijedlog da preuzme i mjesto ministra finansija povukao, zbog upozorenja Antikorupcijske komisije da bi to bio sukob interesa.

Na sjednici Sobranja o prijedlogu za rekonstrukciju Vlade zastupnik najveće opozicione partije VMRO DPMNE Ilija Dimovski je, pozivajući se na Zakon o sprečavanju korupcije i sukob interesa, zatražio da se sa dnevnog reda skine i tačka o izboru novih ministara, ali taj prijedlog nije prihvaćen, prenosi Beta.

Rekonstrukcija Vlade

Zaev je u prijedlogu za rekonstrukciju Vlade, pored toga da on preuzme Ministarstvo finansija, predložio četiri nova ministra: za poljoprivredu Trajana Dimovskog, za prostorno planiranje i životnu sredinu Nasera Nuredinija, za lokalnu samoupravu Gorana Milevskog i za kulturu Husnija Ismailija.

Dosadašnji ministar za prostorno planiranje Sadula Duraku će, po prijedlogu Zaeva, preuzeti novo Ministarstvo za politički sistem i odnose među zajednicama, kojim je zamijenjen Sekretarijat za provođenje Ohridskog dogovora.

Izvor: Agencije

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.