Zaev o slučaju ‘Reket’: Svako mora odgovarati

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, komentarišući objavljeni videomaterijal na italijanskom portalu Verita, u kojem se u jednom razgovoru o iznudi novca u zamenu za oslobađanje od pritvora čuje i glas šefice Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katice Janeve, na svom Fejsbuk profilu napisao je da “istraga mora da otkrije sve detalje”.

“Svako mora da odgovara za svoje postupke. Građani zaslužuju pravdu”, napisao je Zaev nakon objavljivanja videomaterijala na kojem se čuju razgovori osoba osumnjičenih ili optuženih u predmetima “Reket” i “Imperija”.

Tužiteljica Janeva ‘frapirana’

Verita je danas objavila novi videosnimak o slučaju “Reket“ u Severnoj Makedoniji na kojem se, tokom telefonskog razgovora šoumena Bojana Jovanovskog, poznatog kao Boki 13, i skopskog biznismena Jordana Kamčeva, čuje glas šefice Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katice Janeve, koja kaže Kamčevu da “ne brine ništa jer će sve biti OK”.

Jovanovski i biznismen Zoran Milevski iznudili su od Kamčeva više od milion evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, obećavši da Janeva neće zahtevati njegovo produženje.

Nakon objavljivanja snimka o iznudi novca na portalu Verita u kojem se čuje i njen glas, Janeva je izjavila da je “frapirana zbog toga što se njeni postupci kao tužioca dovode u korelaciju sa slučajem ‘Reket'”.

Izvor: Al Jazeera i agencije