Wimbledon: Ðoković u osmini finala, Krunić ispala

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković plasirao se u osminu finala Wimbledona, pošto je u petak u trećem kolu pobijedio Australijanca Bernarda Tomića sa 6:3, 6:3, 6:3.

Ðoković je nastavio s dobrim igrama protiv Tomića i zadržao maksimalan učinak u međusobnim duelima – 4:0.

Tomić, koji važi za odličnog servera, nije uspio ozbiljnije priprijetiti Ðokoviću.

Prvi reket svijeta je poslije 90 minuta igre rutinski dobio meč i došao korak bliže odbrani titule na trećem Grand Slam turniru sezone.

Ðoković je izjavio nakon pobjede nad Tomićem da je zadovoljan igrom i plasmanom u osminu finala Wimbledona.

Dolaze teži protivnici

“Za sada sve ide odlično, nadam se da mogu da igram sve bolje i bolje i napredujem na turniru. Imam veću kontrolu udaraca sa osnovne linije, danas sam i dobro servirao. Drugu nedelju ću morati da igram još bolje, jer će protivnici biti sve teži i bolje rangirani”, rekao je on.

Ðoković je kontrolirao dešavanja na terenu od početka do kraja, nije pretrpio nijedan break i u odličnom raspoloženju dočekuje nastavak turnira.

“Možda nekome deluje da nisam imao pravi test, ali nije bilo lako na terenu, iako sam dobio u tri seta. Zadovoljan sam kako sam igrao”, dodao je Ðoković.

Njegov protivnik u borbi za četvrtfinale bit će Kevin Anderson iz Južne Afrike, koji je bio bolji od Argentinca Leonarda Mayera sa 6:4, 7:6 (6), 6:3.

Bit će to njihov šesti susret, Ðoković vodi sa 4:1 u pobjedama i dobio je posljednja četiri meča.

Duel trećeg kola između najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića i Amerikanca Johna Isnera prekinut je u petak navečer zbog mraka, pri rezultatu 7:6 (4), 6:7 (6), 6:4, 6:7 (4), 10:10 te će biti nastavljen u subotu poslije podne.

Williams prejaka za Krunić

Teniserka iz Srbije Aleksandra Krunić nije se uspjela plasirati u osminu finala Wimbledona, pošto je u petak u trećem kolu izgubila od Venus Williams iz SAD-a sa 3:6, 2:6.

Meč je trajao 70 minuta, a Krunić je dobar otpor petostrukoj šampionki, koja je u Londonu postavljena za 16. nositeljicu, pružila samo u prvom setu.

U nastavku susreta Williams je podigla nivo igre i brzo došla do dva breaka prednosti.

Njena protivnica u narednom kolu bit će sestra Serena Williams, koja je pobijedila Heather Watson iz Velike Britanije sa 6:2, 4:6, 7:5.

Izvor: Agencije