Oglasi

Washington počeo popis mačaka na ulicama

Koristit će se kamere, obilaziti kuće i stanovi te koristiti druge tehnike kako bi se odredio broj uličnih i kućnih mačaka u glavnom američkom gradu.
Gotovo svaka treća kuća u SAD-u ima barem jednu mačkuEPA - Ilustracija

U Washingtonu su državne i privatne udruge pokrenule trogodišnje popisivanje ukupnog broja mačaka u glavnom gradu, u nadi da će to pomoći razvoju upravljanja mačjom populacijom diljem Sjedinjenih Američkih Država.

Projekt popisivanja koristit će kamere, obilazit će kućanstva te će koristiti druge tehnike kako bi odredile broj uličnih i kućnih mačaka u gradu sa 690.000 stanovnika, navodi se u priopćenju koje prenosi Reuters.

Pokretači projekta "DC Cat Count" su rekli da će podatak o broju mačaka koje žive u Washingtonu pomoći skloništima da bolje raspoređuju sredstva, a istraživačima da prate mačke i obuzdavaju populaciju uličnih mačaka.

Tri godine za okončanje posla

Popis bi trebao biti završen u lipnju 2021. 

Prema podacima Američke veterinarske udruge gotovo svako treće kućanstvo u Sjedinjenim Američkim Državama ima barem jednu mačku, ili ukupno više od 74 milijuna.

Istraživanje američkih znanstvenika objavljeno 2013. ističe da su mačke glavni uzrok smrti ptica i malih sisavaca.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.