Oglasi

VW će uložiti 44 milijarde eura u električna vozila

Njemačka kompanija je saopćila da planira povećati produktivnost svojih fabrika za 30 posto do 2025. godine.
Volkswagen bi mogao napraviti do 50 miliona električnih automobila na svojoj novoj platformiEPA

Kompanija Volkswagen planira uložiti 44 milijarde eura u električne automobile, digitalizaciju, autonomnu vožnju i nove usluge mobilnosti do 2023. godine, u okviru zaokreta najvećeg evropskog proizvođača automobila na proizvodnju električnih automobila.

Njemačka kompanija je, također, saopćila da planira povećati produktivnost svojih fabrika za 30 posto do 2025. godine, proizvodnjom više vozila različitih brendova na istoj proizvodnoj liniji, prenosi Reuters.

To će pomoći da se smanji odnos kapitalnih troškova u automobilskoj diviziji VW grupacije na šest posto prihoda od 2020. godine nadalje, dodaje se u saopćenju.

Širenje proizvodnje u SAD-u

VW je nedavno objavio kako bi mogao napraviti do 50 miliona električnih automobila na svojoj novoj platformi električnih vozila te kako provjerava prilike širenja proizvodnje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tokom prošle godine grupacija Volkswagen je prodala 10,7 miliona vozila.

Njemačka kompanija snažno investira u polje razvoja električnih vozila, u pokušaju obnove svoje reputacije, poljuljane nakon skandala s namještenim rezultatima testova dizelskih motora u Sjedinjenim Američkim Državama, koji je VW koštao milijarde dolara.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.