Oglasi

Vulin: Ruski MiG-ovi dolaze do kraja godine

Ministar odbrane Srbije istakao kako potreba za ovim avionima postoji od 2000. godine.
Vulin je istakao kako su MiG-ovi bili „nasušna“ potreba i upitao zašto oni nisu nabavljeni svih ovih decenijaEPA - Ilustracija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas na sjednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove kako će avioni MiG iz Rusije stići do kraja godine, prenosi agencija Tanjug.

Navodeći kako „od NATO agresije nemamo nijednu eskadrilu MiG-ova 29“, Vulin je istakao da Srbija ima potrebu za njima još od 2000. godine.

Odgovarajući na pitanje šefa poslanika SDS-a Marka Ðurišića kada će ovi borbeni avioni stići u Srbiju i da li je ta nabavka rezultat neke analize i plana, Vulin je istakao kako su MiG-ovi bili „nasušna“ potreba i upitao zašto oni nisu nabavljeni svih ovih decenija.

„Do kraja godine stižu MiG-ovi, remontovani, ofarbani…“, istakao je Vulin.

Komplicirana zapadna tehnologija

Poslanik SNS-a Miroslav Lazanski, govoreći o MiG-ovima iz Rusije, rekao je kako bi za Srbiju bilo komplicirano da pređe na zapadnu tehnologiju.

„Svi želimo da sistem odbrane bude bolji, respektabilan, da vojska bude poštovana i kod naroda i napolju. U tom smislu treba da podržimo napore da ti avioni dođu“, rekao je Lazanski na sjednici odbora.

On je dodao kako će biti sjajno ako MiG-ovi dođu remontirani.

Izvor: Agencije