Vukota Govedarica kandidat SDS-a za predsjednika RS-a

Vukota Govedarica je kandidat Srpske demokratske stranke (SDS) za predsjednika bh. entiteta Republika Srpska.

Tu odluku donio je u subotu Glavni odbor SDS-a, koji je održan u Banjoj Luci.

Govedarica je kazao da, prije svega, osjeća veliku odgovornost, “kako u SDS-u tako i svojevrsnu odgovornost pred svakim čovjekom koji želi u RS-u da živi slobodan“.

“Moj zadatak je da sa mojim prijateljima, sa mojom SDS, sa koalicionim partnerima da oslobodim RS SNSD-ove okupacije i njihovog šefa. Zahvaljujem se svim članovima Glavnog odbora, ali posebnu zahvalnost osjećam prema mojim prijateljima Mirku Šaroviću i Mići Mićiću. SDS je pokazao svoje pravo lice, koje ima demokratsku klimu za razliku od drugih stranaka u RS-u. I proteklih dana i mjeseci smo vodili debatu ko je taj ko ima najviše snage da donese promjenu. To ne znači da smo se mi danas odlučili za Vukotu Govedaricu, već za koncept, koji treba da donese promjene“, istakao je.

Ivanić kandidat za člana Predsjedništva

Dodao je da će sljedeće sedmice razgovarati sa koalicionim partnerima.

“Obavićemo preliminarne razgovore, jer treba da finaliziramo naš dogovor na nivou Saveza za promjene. Pred nama je veliki postavljen cilj. Treba sačuvati postojeća radna mjesta. RS je potrebno otvoriti perspektivu da ljudi ostanu i žive ovdje, a ne da napuštaju RS. Na nama je da stvaramo perspektivu i budućnost. Najavljujem da će jedan od mojih postulata biti borba protiv kriminala i institucionalne korupcije, koja je uzela maha. Uz milost Božiju, a sa narodom našim, koji voli RS, ja sam spreman da donesem promjene. Ako ćemo biti kao SNSD, da nikad ne pobijedimo. Od oktobra RS čekaju bolji dani“, zaključio je Govedarica.

Navedeno je također da će Mladen Ivanić biti kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH.

Izvor: Al Jazeera i agencije