Vujošević: Ne treba manipulirati ubistvom navijača

Navijač Crrvene zvezde Marko Ivković izgubio je život u sukobu navijača iz Beograda i pristalica Galatasaraya (KK Crvena zvezda)

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević je izjavio da mu je žao zbog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, ali da ne želi o tome pričati, jer, kako je naveo, neko bi možda pogrešno shvatio njegove izjave.

“Dali smo minut ćutanja, žao mi je što se tragedija desila i što je jedan mladi život na takav način ugašen. To ne sme da se dogodi ni Francuzu u Beogradu, nama je moglo da se desi u Bugarskoj, ali spletom srećnih okolonsti nije”, rekao je on na konferenciji za medije u beogradskoj dvorani Pionir nakon pobjede protiv Cibone (73:64) u 9. kolu regionalne Jadranske lige.

Na pitanje novinara je li država “nespretno” reagirala nakon tragedije u Istanbulu i što sportisti mogu učiniti kako bi smirili strasti, Vujošević je rekao kako “država ne treba da demonstrira koliko je to nekom lično teško, osim porodice i roditelja tog dečaka”

Opsežna istraga u Turskoj

“To je stvar o kojoj ja stalno pričam, ali sada ne želim, jer ne bih voleo da se manipuliše ubistvom mladića, kao što je bio slučaj sa pokušajem samoubistva radnika Partizana na stadionu u Humskoj. Oni koji personifikuju državu više pokazuju privrženost prema Crvenoj zvezdi, nego pamet”, kazao je Vujošević.

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković (25) iz Zemuna izgubio je život u sukobu navijača iz Beograda i pristalica istanbulskog Galatasaraya.

Do sukoba navijača došlo je ispred dvorane “Abdi Ipekci”, a istanbulska policija pokrenula je opsežnu istragu nakon pogibije navijača.

Izvor: Agencije