Vujošević: ABA ligu vode privatnici sumnjivog morala

Trener crno-belih se osvrnuo i na incident kada je jedan od navijača prišao igraču i uhvatio ga za vrat (AP)

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je u petak da je utakmica protiv Budućnosti u Podgorici pokazala da aktuelno rukovodstvo Jadranske lige (ABA) nije u stanju da vodi regionalno takmičenje.

“Očigledno je da ljudi koji vode ABA ligu to više nisu u stanju da rade. Verujem da je komplikovano na prostoru bivše Jugoslavije organizovati takmičenje, ali ne vidim s njihove strane nikakav napor da se izbegnu predrasude i postave najkorektnije sudije. Jesam za regionalno takmičenje, jer je ono kvalitetnije od nacionalnih liga, ali ovu ligu vodi grupa privatnika sumnjivog morala”, rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u sali Pionir.

‘Živo prase’

Dodao je da su sudije morale poništiti koš košarkaša Podgorice J. R. Reynoldsa u finišu utakmice koja je završena pobjedom Podgoričana od 85:79, jer je centar Planinić dirao mrežicu.

“Bili smo svedoci takvog stepena divljaštva – bez obzira što se njihovi navijači nazivaju varvarima, a košarka se igra za civilizovani svet. Ono je bilo skandalozno, možda je i tamo bio Sirijac koji je bacao svinjske bubrege…”, ocijenio je Vujošević i dodao da je u cijelom tom cirkusu falilo još da ubace “živo prase” u teren.

Trener crno-belih se osvrnuo i na incident kada je jedan od navijača prišao igraču Draganu Milosavljeviću i uhvatio ga za vrat.

“Sudije povodom toga nisu reagovale i sve je prošlo bez ikakve reakcije. Baš me interesuje kako bi reagovali da se to dogodilo Zvezdi”, rekao je Vujošević.

Kotizacija

Naglasio je da kompletna ekipa putuje u Niš na utakmicu protiv Konstantina na početku Superlige.

“Ne bi trebao potceniti ekipe koje ne igraju ABA ligu, posebno FMP, a to se odnosi i na naše predstojeće rivale. Konstantin je veoma borbena ekipa, sigurno će pokušati da prodaju kožu što skuplje i tako pokažu da nisu bez razloga bili drugi u košarkaškoj ligi Srbije. Verujem da će ekipa skoncentrisano ući u meč i da će zabeležiti pobedu”, rekao je Vujošević

Poručio je da su srpski klubovi na osnovu rezultata u Jadranskoj ligi zaslužili da budu oslobođeni kotizacije od 100.000 eura za učešće u narednoj sezoni.

Utakmica prvog kola Superlige između Konstantina i Partizana igra se u subotu od 20 sati u sali Čair.

Izvor: Agencije