Oglasi

Vueling zbog štrajka otkazao 112 letova

Španska aviokompanija Vueling procjenjuje kako bi to moglo utjecati na 18.000 putnika kojim je ponuđeno premještanje letova ili vraćanje novca.
Letovi su otkazani nakon što su radnici Iberije, krovne aviokompanije Vuelinga, stupili u štrajkArhiva

Španska avio prevoznička kompanija Vueling otkazala je 112 letova najavljenih za ovaj vikend na aerodromu El Prat u Barceloni zbog štrajka zemaljskog osoblja.

Za subotu 24. augusta otkazala je 46 letova, a za nedjelju njih 66.

Vueling procjenjuje kako bi to moglo utjecati na 18.000 putnika kojim je ponuđeno premještanje letova ili vraćanje novca.

Letovi su otkazani nakon što su radnici Iberije, krovne aviokompanije Vuelinga, stupili u štrajk. Na aerodromu u Barceloni radi oko 2.500 njihovih zaposlenika koji zaprimaju prtljagu, kontroliraju karte i održavaju avione.

Štrajk u jeku turističke sezone

Oni pružaju aerodromske usluge Vuelingu koji obično vikendom ima između 600 i 700 letova u Barceloni.

U srijedu uprava i sindikat Iberije nisu postigli sporazum oko plata i radnih uslova pa bi letovi mogli biti otkazani i u petak, 30. augusta te subotu, 31. augusta.

Štrajk stupa na snagu u jeku turističke sezone u kojoj Barcelona bilježi rast broja turista u odnosu na prošlu godinu.

Izvor: Agencije

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.