Vučić: Za nacionalni stadion 150 miliona eura

Aleksandar Vučić je reprezentativcima čestitao na pobjedi (2:0) nad Albanijom u Elbasanu (Tanjug)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak da će Vlada izdvojiti 150 miliona eura ako postoji želja da nogometna reprezentacija dobije nacionalni stadion.

Vučić je posjetio najbolje nogometaše Srbije u Staroj Pazovi i čestitao im na pobjedi (2:0) u Elbasanu protiv Albanije u četvrtak navečer.

On je, na pitanje reprezentativca Nemanje Matića kada će dobiti novi stadion, rekao da je spreman da vlast u naredne tri godine izdvoji 150 miliona eura.

“Ne znam da li može da se preuredi Zvezdin ili Partizanov stadion, ali tu bi bilo svađe. Tih 150 miliona bi bilo dobro trošenje novca i nisu bačene pare. Fudbalski savez Srbije mora da spremi rešenje”, kazao je Vučić novinarima u Staroj Pazovi.

‘Najbolji stadion u regionu’

On je naglasio da će novi stadion morati biti najbolji u regionu i da prima 50.000 ili 60.000 ljudi.

Premijera je interesiralo koliko je novca potrebno, a predsjednik FSS-a Tomislav Karadžić mu je rekao da će Svjetska i Evropska nogometna federacija donirati oko 15 miliona eura, a da je za stadion potrebno 250 miliona eura.

Premijer Srbije je prije nekoliko dana najavio povećanje nagrade do 20 posto za sve koji osvoje medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru iduće godine.

“Sada je nagrada za zlato 35.000 evra, a potrudićemo se da bude 50.000”, obećao je Vučić.

Izvor: Agencije