Vučić u Istanbulu: Erdogan je uvijek želio da sasluša srpsku stranu

Veoma je važno za Srbiju da ima dobru, odličnu komunikaciju sa Turskom, rekao je srbijanski predsjednik prije sastanka sa Erdoganom (EPA)

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i njegov srbijanski kolega Aleksandar Vučić danas su u Istanbulu imali radni ručak, prenosi agencija Anadolija.

Predsjednik Srbije u četvrtak je doputovao u radnu posjetu Turskoj, tokom koje se danas u Istanbulu sastao sa Erdoganom.

U izjavi za srbijanske medije, prije susreta sa turskim predsjednikom, Vučić je istakao da je veoma važno za Srbiju da ima odličnu komunikaciju sa Turskom, koja je, prema njegovim riječima, jedna od najznačajnijih sila u svijetu.

“Veoma je važno za Srbiju da ima dobru, odličnu komunikaciju sa Turskom. Turska je jedna od najznačajnijih regionalnih sila, ali i jedna od sila koja je sve važnija uopšte u svjetskim okvirima. Njihov demografski, ekonomski, kulturni i svaki drugi potencijal je ogroman. Važno je da imamo dobre odnose sa njima. Oni su blizu Srbije, imaju veliki uticaj u našem regionu i trudimo se da sačuvamo najbolje prijateljske odnose koje ćemo unapređivati u budućnosti“, naglasio je Vučić.

‘Erdogan je uvijek želio saslušati srpsku stranu’

Dodao je da misli da je Turska zainteresovana za više tema, a da je za Srbiju važno da se trudi i pokuša sačuvati najbolje odnose sa “našim prijateljima“.

“Važno je da stvari rješavamo dijalogom, a Erdogan je uvijek želio srpsku stranu da sasluša“, naglasio je Vučić.

Uoči odlaska u Istanbul srbijanski predsjednik je naglasio da “ne mora ni da kaže koliko su važni razgovori s turskim predsjednikom“.

Izvor: Agencije