Vučić tražio od Grabar-Kitarović da prestane govoriti o velikosrpskoj agresiji

Aleksandar Vučić, Kolinda Grabar-Kitarović
Aleksandar Vučić je ukazao da se radi o normalnom načinu komuniciranja (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu da je tražio od predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović drugačiji odnos prema srpskom narodu u Hrvatskoj te da “prestanu da govore o velikosrpskoj agresiji jer to nema smisla”, prenosi Beta.

Upitan o navodima u hrvatskim medijima o e-mailovima u kojima je Grabar-Kitarović iznijela Vučićev zahtjev da se ne koristi termin velikosrpska agresija, rekao je da “tu nema Bog zna kakve tajne”.

“Nema tu Bog zna kakve tajne, tražila je od mene da se pozabavim nestalim licima i očekujem prve rezultate po tom pitanju. Ja sam tražio više stvari, drugačiji odnos prema srpskom življu, da ljudi dobijaju struju, vodu, i tako dalje i da ne govore o velikosrpskoj agresili jer to nema smisla”, rekao je Vučić za TV Prva.

On je ukazao da se radi o normalnom načinu komuniciranja “zato što želite, valjda, da imate mir i dobre odnose između Srbije i Hrvatske”.

Grlić Radman: Svaki Hrvat zna da je izvršena velikosrpska agresija

Novi šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je potom da svaki Hrvat zna da je izvršena velikosrpska agresija [Slobodan] Miloševićevog režima u Hrvatskoj i da je siguran da tako govori i predsjednica, komentirajući medijske napise da je srbijanski predsjednik zatražio od hrvatske predsjednice da se prestane cijelo vrijeme govoriti o velikosrpskoj agresiji.

“Svaki Hrvat zna da je to bila velikosrpska agresija Miloševićeva režima. Mi smo vodili Domovinski, obrambeni rat”, rekao je Grlić Radman i dodao da je siguran da i “predsjednica tako govori”, prenijela je Hina. 

Kaže kako nije bio upoznat s time da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, prema pisanju hrvatskog tjednika Nacional, zatražio od hrvatske predsjednice da se ne koristi stalno izraz “velikosrpska agresija”.

Izvor: Agencije