Vučić: Prvu vakcinu ću ja primiti, Ana drugu

Vakcine će biti besplatne, rekao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će do marta Srbija dobiti 350.000 doza američko-njemačke Pfizer vakcine i da će to biti tek dovoljno da pokrije zdravstveni sistem i veći dio policije i vojske, prenio je FoNet.

Vučić je poslije sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke novinarima rekao da će pokušati da probaju da prije nove godine Srbija nabavi vakcine za najugroženije građane.

“Prvu vakcina koja dođe u Srbiju ja ću da primim, Ana će od drugog, neko treći će od trećeg”, rekao je Vučić i pojasnio da će oni vakcinu primiti kako bi građanima pokazali da je važno da prime vakcinu i da je ona dobra.

On je dodao da će vakcina biti besplatna. 

Blizu 40.000 zaraženih

Zdravstvene vlasti u Srbiji u subotu su prijavile tri smrtna slučaja oboljelih od COVID-a 19 te još 757 novozaraženih tokom posljednja 24 sata, što je novi rekord po broju inficiranih na dnevnoj razini nakon što su od petka u 15 sati testirana 6.882 uzorka.

Od početka epidemije 6. marta u toj zemlji testirano je 1.278.277 uzoraka, evidentirano je blizu 40.000 oboljelih osoba, a službeno je registrirano 789 smrtnih slučajeva, prema podacima od subote.

Izvor: Agencije