Vučić: Odnosi Srbije i BiH od suštinskog značaja

Vučić i Ivanić razgovarali su o bilateralnim odnosima, političkoj situaciji u Srbiji i BiH te situaciji u regionu (Tanjug)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u srijedu da su dobri odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine od suštinskog značaja za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, ali i za ekonomski napredak zapadnog Balkana.

On je to rekao tokom razgovora sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz bh. entiteta Republika Srpska Mladenom Ivanićem u Beogradu.

Vučić i Ivanić su razgovarali o bilateralnim odnosima, političkoj situaciji u Srbiji i Bosni i Hercegovini, kao i o situaciji u regionu.

Konkretna rješenja otvorenih pitanja

“Srbija je opredeljena za najbolje političke i ekonomske odnose sa Bosnom i Hercegovinom, jer su takvi dobrosusedski odnosi u interesu srpskog naroda u RS-u i Bosni i Hercegovini”, naglasio je Vučić.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je izrazio uverenje i nadu, ali i predloge za konkretna rešenja otvorenih pitanja, posebno pitanja problema granice između Srbije i Bosne i Hercegovine.

Izvor: Agencije