Vučić: Nije bilo pokušaja atentata

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare izjavio da je ranije u nedjelju kod njega bio direktor Bezbedosno-informativne agencije te da nije saznao ništa novo o oružju koje je u subotu pronađeno blizu njegove porodične kuće, dodajući da vjeruje svojoj državi i službama.

Odgovarajući na pitanja u kojima se subotnji događaj okarakterizirao kao pokušaj atentata, on je precizirao da “nije bilo pokušaja atentata, mada je čudno mesto izabrano za ostavljanje oružja”.

Na pitanja da li se osjeća sigurno i da li vjeruje službama, Vučić je naveo da je njegov posao da vjeruje svojoj državi i sigurnosnim službama.

‘To je neka priča od ranije’

Naveo je i da je “neke stvari naslutio, neke znao”, ali da svakako čeka zvanični izvještaj službi, a prije svega rezultat DNK testa, koji će se znati u nedjelju navečer. 

Upitan šta znači to što je ministar unutrašnjih poslova Srbije u subotu rekao da “prerano stižu informacije, kao da nas neko navodi”, odgovorio je:

“Oko 16:05 je juče neko dojavio da je nešto sumnjivo negde u šumi u Jajincima. Nebojša [Stefanović, ministar policije] mi je rekao da imamo neke sumnje na to, a ja sam poručio – da se kladimo da ćeš oružje da pronađeš na tom i tom mestu.”

Taj prostor, dodao je, predstavlja jedan posto šume u Jajincima. Kako je rekao, Stefanović se javio vrlo brzo i pitao kako je to znao.

“Eto, slučajno sam pogodio, gde će drugo ljudi da odlože svoje staro oružje nego baš tu. A neki su već stigli da nam jave oko 16:15 da znaju o čemu se radi. To je neka priča od ranije, ja prepoznajem ‘rukopis’ zolja…”, ispričao je Vučić i dodao da i dalje čeka, misleći da to ipak nema nikakve veze s njim.

“Ali, videćemo večeras da li ćemo da nađemo taj DNK”, poručio ej Vučić.

Bombe, zolje i municija u autu

U blizini porodične kuće premijera Srbije u subotu poslije podne je pronađen automobil u kojem su se nalazili sanduci s oružjem i municijom.

Automobil je bio parkiran u šumi u Jajincima, nedaleko od kuće.

U sanducima su pronađene bombe, zolje i municija.

Izvor: Agencije