Vučić najavio kandidaturu Srbije za domaćinstvo Mundijala 2030.

'Kandidatura je problem, ali i ogroman podsticaj da počnemo da radimo na stadionima i sportskoj infrastrukturi', kaže Vučić (EPA)

Rumunija, Bugarska, Grčka i Srbija kandidovaće se za domaćinstvo Svetskog prvenstva u fudbalu 2030, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je to rekao novinarima nakon sastanka kvadrilaterale u Varni i dodao da je to ideja grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, a da je dogovoreno na sastanku sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim i predsednicom rumunske vlade Vjorikom Dančilom.

Protivkandidati iz Južne Amerike

Za 2030. godinu protivkandidati su Argentina, Paragvaj i Urugvaj, objasnio je Vučić i dodao da su 2026. “dobili” Kanada, SAD i Meksiko.

“Nama je šansa što je Meksiko kao jedna od latinoameričkih zemalja već dobio 2026. godinu. U svakom slučaju, gde god da bude, na Balkanu ili u Argentini, Paragvaju, Urugvaju, to će biti dobro svetsko prvenstvo”, rekao je predsednik Srbije.

Plan je i kandidatura za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028, što će, kaže on, biti problem i ogroman podsticaj za Srbiju.

“To će, naravno, biti problem, ali i ogroman podsticaj da počnemo da radimo na stadionima i da vidim kako i na koji način možemo da unapredimo naše stadione i našu sportsku infrastrukturu”, zaključio je Vučić.

Izvor: Agencije