Oglasi

Vučić najavio investicioni ciklus od 10 mllijardi eura

Predsjednik Srbije rekao je da će u narednih pet godina biti investicija u kanalizaciju, vodovod, prečistače za otpadne vode, metro, pruge...
Vučić je najavio da će Srbija raditi sa svim važnim svjetskim institucijama oko formiranja investicionog plana Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će pre kraja godine biti pokrenut novi i do sada najveći investicioni ciklus u zemlji, vredan između pet i 10 milijardi evra za razvoj i napredak Srbije.

Vučić je dodao da će taj investicioni ciklus biti završen za četiri ili pet godina i da će podrazumevati projekte za razvoj cele Srbije.

"Razgovarao sam danas sa predsednicom vlade i ministrom finansija Sinišom Malim, i pre Nove godine izaći ćemo sa novim predlogom velikog, do sada najvećeg, investicionog plana za razvoj i napredak Srbije. Sada imamo prvi put priliku da to uradimo", rekao je Vučić novinarima obilazeći park Beograda na vodi.

Kaže da je bilo besmisleno 2012. ili 2013. da se tako nešto pokreće, jer se tada naša zemlja "davila i borila za vazduh".

Investicije za veći privredni rast

Vučić ističe da danas možemo to da uradimo, da će biti uložen novac u velike i kapitalne infrastrukturne projekte i izrazio očekivanje da će te investicije podići privredni rast zemlje tako da će biti više od pet ili šest odsto.

Predsednik ističe da će investicija biti u celoj zemlji i da će biti ulženo u kanalizaciju, vodovod, prečistače za otpadne vode i sve drugo u čemu zaostajemo za Zapadnom Evoropom.

"Zatim u metro, autoputeve, prugu, železnički Koridor 10 do Preševa i Dimtirovgrada... Sve ćemo da završimo u narendih nekoiko godina. Napravićemo jedan novi plan i veliki program koji će zaposliti celu Srbiju", istkaao je on.

Posebno ćemo da radimo u narednom periodu i sa svim važnim svetskim institucijama oko formiranja investicionog plana koji će biti ubeđlivo najveći u modrenoj istoriji, koji će verujem potpuno rešiti problem nezaposlenosti, dodao je Vučić.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.