Oglasi

Vučić: Nagrada za zlato u Riju 50.000 eura

Premijer Srbije je najavio povećanje nagrade sa 35.000 eura na 50.000 eura za sve koji osvoje medalje na Olimpijskim igrama u Riju.
Na kraju prijema sportisti su premijeru Srbije uručili pokloneTanjug/Oksana Toskić

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primili su danas žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, kajakaše, kajakašice i veslače, koji su na nedavno završenim prvenstvima Evrope i svijeta osvojili medalje i poželjeli im puno uspjeha naredne godine na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

"Mi smo ponosni na vas, jer ste predstavljali našu zemlju na najbolji mogući način. Iduće godine su Olimpijske igre u Riju i očekujemo još veći uspeh. Ono što možemo da obećamo je da ćemo naše obaveze da izmirimo na vreme i da tu neće biti kašnjenja", rekao je Vučić.

Prijemu su prisustvovale odbojkašice, bronzane na upravo završenom Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji, kajakaši i kajakašice, koji su osvojili srebrne i bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Italiji i veslači, osvajači bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Premijer Srbije je najavio povećanje nagrade do 20 posto za sve koji osvoje medalje u Riju.

"Sada je nagrada za zlato 35.000 evra, a potrudićemo se da bude 50.000", obećao je Vučić.

Veće breme

Udovičić je rekao da mu je velika čast što dolazi ispred Ministarstva koje predstavlja uspješne sportiste.

"Prvi put se dešava da Savez dobija novac u avgustu i da nije bilo kašnjenja sa pripremama. Na vama je još veće breme da osvojite još više medalja i u budućnosti budete bolji", rekao je Udovičić.

Kapiten odbojkašica Srbije Maja Ognjenović zahvalila se premijeru i Vladi na podršci i prijemu koji su upriličili zbog uspjeha na EP.

"Hvala što verujete u nas i omogućavate nam najbolje uslove za pripreme. Obećavamo da ćemo dati sve od sebe i iz Rija se vratiti sa još jednom medaljom", dodala je Ognjenović, kojoj se pridružio veslač Miloš Vasić i u ime VŠ i partnera Nenada Beđika obećao medalju na OI.

Ispred kajakaša prisutnima se obratio Marko Novaković.

"Sportska godina bila je duga, posebno kada je predolimpijska zna da bude teška. Odličja koja nisu bila zlatna sijaju kao takva i biće još vrednija u narednom periodu", poručio je on.

Na kraju prijema sportisti su premijeru Srbije uručili poklone - loptu i dres odbojkaške reprezentacije Srbije, majicu kajakaša i maketu veslača.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.