Vučić: Ljepše mi je u Nišu nego u New Yorku

U New York idem ako nešto mogu da rešim, a znao sam da to ne mogu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije išao u New York na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, jer bi tamo morao da razgovara sa albanskim, evropskim i svjetskim predstavnicima, a da ne zna šta bi govorio, prenosi Beta.

“Nisam hteo da idem u UN jer bih tamo morao da imam razgovore i sa albanskim i evropskim i svetskim predstavnicima, a ne znam šta bih govorio. Ja želim suštinski napredak. Ako ste spremni doleteću istog časa u Brisel ili na Grenland”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Nišu i dodao da ne želi da sluša iste priče.

Dobar posao

On je nakon sastanka sa predstavnicima okruga juga Srbije, novinarima rekao da je zadovoljan nastupom delegacije Srbije u Generalnoj skupštini UN-a i da su obavili dobar posao.

“Lepše mi je u Nišu, nego u New Yorku. U New York idem ako nešto mogu da rešim, a znao sam da to ne mogu. Imao sam poverenja u premijerku Anu Brnabić i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića”, rekao je Vučić.

On je dodao da mnogi kritikuju vlast da ne razgovara o manastirima i crkvama Srpske pravoslavne crkve na Kosovu, ali da je srpska delegacija podnijela konkretan prijedlog kako da se to pitanje riješi.

Izvor: Agencije