Vučić: Izjava Haradinaja loša vijest za cijelu regiju

Aleksandar Vučić; Stav Ramusha Haradinaja govori ne samo o odnosu Kosova, već i drugih faktora u svijetu (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je u utorak da je izjava premijera Kosova Ramusha Haradinaja da Kosovo neće ukinuti 100-postotne takse na robu iz Srbije loša vijest i loš signal ne samo za Srbiju, već i cijelu regiju.

Vučić je, na pitanje novinara u Davosu da komentira izjavu Haradinaja da takse ostaju na snazi do postizanja sveobuhvatnog sporazuma, kazao da na to Srbija ne može odgovoriti drugačije osim da nastavi s molbama da te takse vlasti Kosovo ukinu.

Do tada, kaže, nema se o čemu razgovarati, prenosi Tanjug.

“Kako da razgovaramo o nečemu dok nam je neko, ko kaže da želi sporazum, uveo takve anticivilizacijske mere? Nažalost, pored nekih dobrih vesti koje smo danas ovde imali, to je loša vest, loš signal, ne samo za Srbiju, već ceo region”, podvukao je Vučić.

‘U se i u svoje kljuse’

Haradinajev stav, kako kaže, govori ne samo o odnosu Kosova, već i drugih faktora u svijetu.

“Na kraju – u se i u svoje kljuse. Dovoljno smo snažni da možemo da podižemo sami svoju ekonomiju, bez obzira što će ovo imati loš uticaj na nas. Ne daj Bože da smo mi uveli takve mere, zamislite šta bi bilo svuda u svetu”, rekao je on.

Zahvalio se svima iz svijeta koji su makar formalno rekli da takse trebaju biti ukinute i što nisu rekli da su krive, “uobičajeno do sada, obe strane”.

Najavio je da će “Srbija nastaviti da snabdeva svoj narod na Kosovu, bez obzira na teškoće”.

“Nama ostaje samo da se borimo, da radimo, budemo još vrijedniji i zaradimo za naš narod još više”, naglasio je Vučić.

Izvor: Agencije