Vučić: Inicijativa SDA je neodgovoran potez

'Vjerujem da će svi u BiH razumjeti da je za sve nas od izuzetnog značaja očuvanje mira i stabilnosti', kaže Vučić (Tanjug)

Najavljena inicijativa Stranke demokratske akcije da se ukine ime bh. entiteta Republika Srpska nije ni dobar ni odgovoran potez, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je već razgovarao o tome sa predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

“Ne želim da se mešam u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, ali RS je ustavna kategorija te je obaveza Srbije i svakog drugog ko o tome može da govori”, rekao je on u Davosu.

Uskoro sastanak s Dodikom

“Nadam se i verujem da će svi u Bosni i Hercegovini razumeti da je za sve nas od izuzetnog značaja očuvanje mira i stabilnosti”, istakao je predsednik Srbije.

Vučić je novinarima preneo da je u sredu uveče dva puta razgovarao sa Dodikom i da će se videti sa njim vrlo brzo po povratku u Beograd.

“Vidim da je i visoki predstavnik [međunarodne zajednice] za Bosnu i Hercegovinu Valentin Incko govorio o tome na takav način i ja se nadam da neće postojati potreba za bilo kakvom destabilizacijom prilika na području Bosne i Hercegovine”, rekao je Vučić.

Izvor: Agencije