Vučić i Hahn u Beogradu o regionu i dijalogu s Prištinom

Vučić je rekao Hahnu da će se Srbija ponašati u skladu sa ponašanjem zemalja EU, kada je riječ o ključnim pitanjima u oblasti vladine prava, rada policije i pravosudnih organa (Tanjug)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom sa kojim je razgovarao o evropskim integracijama Srbije, situaciji u regionu i problemima u dijalogu sa Prištinom.

Evropski komesar insistirao je na napredovanju u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu.

Vučić je istakao da Srbija poštuje najviše demokratske principe i ponašaće se u skladu sa ponašanjem Nemačke, Francuske i drugih zemalja Evropske unije kada je reč o ključnim pitanjima u oblasti vladine prava, rada policije i pravosudnih organa.

Neophodnost međupartijskog dijaloga

Prethodno su Vučić i Hahn prisustvovali svečanoj ceremoniji proglašenja Hana za novog ambasadora Sportskih igara mladih.

Uoči Hahnove posete iz Evropske komisije je saopšteno da će komesar u Beogradu ponoviti neophodnost međupartijskog dijaloga i napredovanja u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu.

Hahn je u Srbiju stigao posle posete Bosni i Hercegovini, gde je u Sarajevu razgovarao s tamošnjim zvaničnicima i predstavnicima civilnog društva o reformama neophodnim za napredak BiH na putu evrointegracija.

Izvor: Agencije