Vučić: Čokolade su znak problema u hrvatskom društvu

Ponosan sam i srećan što po prvi put u istoriji imamo suficit sa Hrvatskom, odgovorio je Vučić (Dragan Kujundži? / Tanjug)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je slučaj sa čokoladama subotičkog “Pionira” u Hrvatskoj kao “znak problema u hrvatskom društvu” te poručio da za hrvatsku robu nema problema u Srbiji, niti su čokoladice povod za populističke igre.

“Mogao sam i ja danas da se igram, pa da vam donesem Krašove ‘bajadere’, bilo šta. Namerno to nisam učinio jer mi nije do trikova i do populizma. Kod nas hrvatska roba i normalno dolazi i normalno prolazi i mi nemamo problema s tim”, rekao je Vučić novinarima tijekom posjeta beogradskoj zračnoj luci Nikola Tesla.

Vučić je time nastavio priču o čokoladama zbog kojih se hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ispričala hrvatskoj javnosti jer je djeci hrvatskih veterana u Dubrovniku dijelila paketiće u kojima su bile čokolade iz Srbije, iako se ona trudi, kako je rekla, promovirati hrvatske proizvode.

Istaknula je i kako je zbog čokolada proizvedenih u Srbiji bila “neugodno iznenađena” te da nije osobno provjeravala sadržaj košarica podijeljenih djeci.

“Iznimno sam razočarana jer osobno zastupam i podržavam kampanju ‘Kupujmo hrvatsko’. U toj košari su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsjednica mora promicati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi”, rekla je Grabar-Kitarović.

‘Ima Pionir i bolje čokolade’

“Sa našom robom je malo drugačije, ali sam ponosan i srećan što po prvi put u istoriji imamo suficit sa Hrvatskom”, odgovorio je Vučić.

No, u nastavku svoje izjave susjedima u Hrvatskoj je preporučio, kako je naveo, još bolju čokoladu subotičkog poduzeća.

“Ta čokoladica je super, ali imaju oni još jednu bolju, s rižom. To je top čokoladica pa bih je preporučio našim hrvatskim susedima da probaju. I ja volim da je pojedem ponekad, što se i vidi na meni”, rekao je Vučić.

Na kraju je poručio i kako je ponosan i na sebe, i na predsjednika Srbije Tomislava Nikolića “što ništa loše nisu rekli” na poruke koje su posljednjih dana stizale iz Hrvatske, a vezane su uz “Pionirove” čokolade.

“Kada je neko nateran da govori na način kako su tamo davali izjave, to onda govori o tamošnjim unutrašnjim odnosima”, zaključio je Vučić.

Izvor: Agencije