Vrijednost Applea uskoro će dostići 2.000 milijardi dolara

Apple
Na zatvaranju berze dionice Applea su zaključene u minusu od 1,8 posto u odnosu na prethodni dan (EPA)

Najveća američka kompanija po tržišnoj kapitalizaciji, Apple, ima potencijal da do kraja 2021. godine dostigne vrijednost od 2.000 milijardi dolara, procjenjuje Wedbush, kompanija za finansijske usluge i investicije, piše CNBC.

“Smatramo da Apple ima potencijal da prvi dostigne tržišnu vrijednost od 2.000 milijardi dolara, imajući u vidu potencijal razvoja 5G mreže koji će dati ‘vjetar u leđa’ kompaniji i njenim servisima u narednim godinama“, naveo je Dan Ives, Wedbushov analitičar za tehnologije u jednoj bilješci objavljenoj na Njujorškoj berzi, prenosi Tanjug.

Rast vrijednosti dionica

Ives je jedan od najvećih trgovaca (špekulanata) Appleovim akcijama na Wallstreetu, čija je 12-mjesečna prognoza cijene Appleovih dionica 350 dolara po akciji.

On je dodao da će, prema njegovom opažanju, akcije Applea do kraja godine dostići 400 dolara, što je rast od više od 30 posto u odnosu na nivo od 316,96 dolara na kom su zaključene u ponedjeljak.

Akcije Applea su od početka 2020. godine porasle za osam posto, nakon što su prošle godine zabilježile rast od 86 posto, čime je tržišna kapitalizacija kompanije dostigla rekordnih 1.389 milijardi dolara.

Izvor: Agencije